למי שלא מכיר את WIX, ראשית ברוך הבא לכדור בארץ, אני מקווה שתאהבו את המקום… וויקס היא פלטפורמת בניית אתרים שמיועדת למי שלא יודע לבנות אתרים. אני חייב להכניס משהו לפני שממשיכים זה נראה לי רלוונטי. נכון שוויקס מאפשר בניית אתר רק על ידי גרירה של פשוטה של אלמנטים באופן שמזכיר יצירת מצגת פאוור פוינט. יש לזכור עם זאת שכדי שהאתר גם יראה טוב, מומלץ לשכור את שירותיו הנאמנים של מעצב גרפי ואפילו מומחה UX/UI. ברגע שעושים זאת, אינני רואה כל יתרון לבניית האתר בוויקס. אבל בכל זאת, רבים וטובים כן בוחרים להעלות אתר בוויקס ואז הם נתקלים בנושא ה'פעוט' של קידום האתר. האם זה אפשרי? האם קידום אתר וויקס הוא משהו רציני? ובכן, החברה בסטארט-אפ הישראלי עובדים קשה על התאמת האתרים שלהם לגוגל (איך זה לא ישראלי?!) ויש שינויים לטובה בזמן האחרון. בוא נראה מה היה, מה יש, וננסה לחזות גם מה צפוי להיות מבחינת קידום אתרים בוויקס.
אז מה היה לנו?
אה, שטויות רק כמה דברים קטנים (אני ציני, כן?) כמו:
- אתרי וויקס מקבלים כתובות URL עם כל מיני תוספות מוזרות עליהן של סימנים ואותיות. גוגל לא אוהב כאלו כתובות והאתרים פשוט לא התקדמו. יש לציין יש זה תוקן כבר ב- 2016.
- הוספת ALT ATTRIBUTE (הטקסט שמופיע כשמרחפים על תמונה) לא היה אפשרי. גם זה תוקן.
- לא היה ניתן להתאים את התגיות, הכתובות, או את התיאור (meta-description) של הבלוג. זה בערך כמו להגיד לגוגל 'אל תאנדקס אותי'… למזלנו (של מי שמשתמש בוויקס) העניין תוקן גם כן.
- וויקס היה גם מבוסס טכנולוגיית פלאש (flash) וזה היה רע ביותר.
אם כן, המוניטין של וויקס כפלטפורמה שקשה לעבוד איתה בקידום אתרים לא הגיע במקרה. אתרי וויקס פשוט היו בלתי אפשריים לקידום כמו שצריך. בואו נראה מה המצב היום.
מה עובד טוב בוויקס
- וויקס שילבו בפלטפורמה שלהם גאדג'ט שלוקח את המשתמש ביד ועובר איתו על אלמנטים שונים ומאפשר לשנות אותם: תגיות, תיאור הדף, כותרות ועוד. בוויקס ניתן לראות בדיוק כיצד יראה הדף הספציפי בחיפוש גוגל.
- ניתן להתאים את תגיות הALT TEXT של התמונות וכך לקדם את האתר בחיפושי תמונה בגוגל. זה עוזר לגוגל להבין מה התוכן של התמונה ועוזר להזרים תנועת גולשים רלוונטית לאתר. הנושא הזה היה חלש בוויקס והשתפר מאד.
- יש בוויקס אפשרות להוסיף אפליקציות שונות וגם בתחום הקידום במנועי חיפוש יש מבחר רב. שתי אפליקציות טובות הן SITE BOOSTER שעוזרת באתרים כמו YELP או FORSQUARE וזה עוזר לגוגל לקבל מידע אל גוגל עסקים ולקדם את העסק בגוגל המקומי (LOCAL). אפליקציה שניה היא TESTIMONIAL BUILDER שעוזרת לקבל ציונים של לקוחות ממקורות שונים כמו אימייל או רשתות חברתיות.
מה עובד פחות טוב בוויקס
- וויקס מותאם לצרכים של אתרים קטנים. לא תוכל לפתח אותו בצורה רצינית לצרכי קידום של אתר גדול וזה דבר שפוגע בקידום שלו.
- הפלטפורמה נשענת על ג'אווה-סקריפט וזה גורם לאתר להיטען בצורה איטית. יש אמנם שיפור מהתקופה בה וויקס השתמש בפלאש, אבל בהשוואה לאתרים 'אמיתיים', מהירות הטעינה של הדפים שלו עדיין נמוכה. זה מקשה על קידום בגוגל.
- וויקס יוצר הרבה כתובות URL לאתר שלך וזה יוצר הרבה דפים עם מעט תוכן בעיניי גוגל. זה נראה לא טוב בחיפוש וגוגל מעניש על כך בדירוג. לדוגמא: וויקס מאפשר לך להגדיל תמונה בלחיצה עליה. ברגע שהתמונה נצפית בגודל מלא (LIGHTBOX MODE) התמונה מקבלת URL משלה ונחשבת בעצם לדף עצמאי.
מה מצוי ומה צפוי
לאור כל האמור, אנחנו ממליצים לנסות ולהגיע לאתר 'אמיתי', כזה שנבנה על ידי מפתח אתרים או על בסיס וורדפרס.
אנחנו צופים שוויקס ישפרו את האפשרויות לקידום, הנושא שכנראה הכי בוער ויטופל בהקדם הוא עניין הכתובות URL המיותרות. זו כמובן רק הערכה.
מי שזקוק לאתר קטן ומהיר לביצוע שייתן לו פתרון מידי, יוכל לקבל פתרונות קידום אתרים סבירים בוויקס. מה שחשוב זה לעבוד נכון עם האופציות השונות ולהתעדכן לגבי שיפורים ועדכונים בפלטפורמה.
- קניית עוקבים איכותיים באינסטגרם - 5 ביולי 2021
- פודקאסטים שיווק - 3 בינואר 2021
- הנגשת אתר אינטרנט - 22 ביוני 2020
אז באיזה פלטפורמות אחרות חוץ מוויקס אפשר לקדם?
כמעט בכל מערכת נורמלית: וורדפרס, מג'נטו, ג'ומלה (כן כן, אפילו בג'ומלה), פרסטה שופ ועוד המון מערכות מוכרות יותר או פחות, בלי המון הגבלות ובעיות שונות כפי שיש בוויקס