ניהול מוניטין באינטרנט- כיצד להתמודד עם אזכורים שליליים ברשת
אם נחזור 10 שנים אחורה, ניהול מוניטין באינטרנט לא נחשב לנישה פופולרית בקרב מפרסמים, אך תוך זמן קצר וכמעט מבלי ששמנו לב הפך התחום לאחד המקצועות הנדרשים בתחום השיווק בדיגיטל. רבים עדיין מתקשים להבדיל בינו לבין הקידום הדיגיטלי, ואכן יש לשני התחומים קווי דמיון ואופן הפעולה הוא כמעט זהה, אך מטרת ניהול המוניטין, פרט לקידום אתר/ עסק או אושייה כולל גם הדחקת אזכורים שליליים, שעלולים לפגוע בתדמית המותג/ נותן השירות או האושיה המדוברת.
אילו סוגי אזכורים שליליים יכולים להופיע ברשת?
- פייק ניוז ושיימינג
- ביקורת שלילית מלקוח שאינו מרוצה משירות שקיבל או ממוצר שרכש
- כתבה שלילית או אזכור בנימה שלילית או לא מחמיאה באתר חדשותי גדול
- דיון שלילי בפורום
- תיעוד פסק דין שאינו משרת באופן חיובי את שמו של המעורב
עד כמה חשוב לשמור על המוניטין הדיגיטלי?
בניית מוניטין חיובי יכולה להיות עבודה לא פשוטה, ואת תוצאותיה בדרך כלל זוכים לראות לאחר זמן ממושך. לרוע המזל, החרבת מוניטין היא קלה ברמה בלתי נסבלת, ולפעמים סרטון מביש אחד יכול להרוס עבודה מאומצת שנמשכת באופן עקבי שנים רבות, ולקוח אחד שאינו מרוצה יכול לשלול מעסק או ממותג את האפשרות ליהנות מאינספור לקוחות פוטנציאליים, מה שיכול להיות מאוד מצער.
כשאנו עוסקים בחברות גדולות ומוכרות, פעמים רבות ביקורת שלילית או אזכור שאינו חיובי בכתבה חדשותית הוא עניין שדי קל להתגבר עליו (כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו), אך ניהול מוניטין באינטרנט לעיתים יכול להיות תקוע כמו עצם בגרון ולפגוע בסיכויים שלכם להתקבל למקום עבודה ואפילו למצוא בן זוג, וכל זאת בגלל הפשטות והקלות בהן הרשת מאפשרת לכל בעל דיעה לחשוף את מחשבותיו ורגשותיו ברחבי הרשתות החברתיות.
מצאתי אזכור שלילי אודותיי. האם זה צריך להדאיג אותי?
תהליך הסרת האזכורים השליליים יכול להיות פשוט במקרים מסויימים ואילו מורכב, יקר וארוך במקרים אחרים. בכל מקרה חשוב לפעול ב- 2 רבדים: הסרת התוצאות השיליות, וכשזה לא ניתן, דחיקת התוצאות השליליות מטה בדירוג ובמקביל קידום תוצאות חיוביות למקומות הגבוהים.
הסרת אזכור שלילי – במקרים בהם פורסמה כתבה פוגענית באתר אינטרנט או שהופץ פוסט שלילי ברשתות וכדו' רצוי לפנות למפרסם ולבקש ממנו להסירו. במידה והאזכור השלילי מופיע בתוצאות החיפוש של גוגל, ניתן לפנות גם לגוגל בבקשה להסיר את האזכור מפאת פגיעה בזכויות/ הוצאת דיבה/ חוסר רלוונטיות וכדו'. נכון, לעיתים מאמצים אלו לא יסייעו לנו, אבל זו הדרך המהירה, ותמיד שווה לנסות. במקרים בהם יש עילה משפטית, וידוע מי עומד מאחורי האזכור ניתן להסתייע בעורך דין ונקוט בצעדים משפטיים.
דחיקת תוצאות שליליות – חלק נכבד מהתהליך של ניהול מוניטין באינטרנט נעשה בעזרת תהליך SEO, על ידי יצירת נכסים דיגיטליים וקידום תוכן במגוון דרכים: הרחבת תוכן באתר קיים בעזרת מאמרים בבלוג, סרטונים או כתבות בתקשורת, פיתוח פרופילים ברשתות כמו פייסבוק, יוטיוב, לינקדאין, פינטרסט וכדו', השתתפות ופתיחת דיונים בקבוצות, קהילות ובלוגים, כתיבת ערך בויקיפדיה, פרסום כתבות תדמית באתרים גדולים ועוד.
להפוך את הלימון ללימונדה
לא כל ביקורת שלילית היא הרת אסון, ומגוון חברות מעסיקות מנהל משברים, שבין תפקידיו גם התמודדות עם אזכורים שליליים ברשתות החברתיות וברחבי הרשת בכלל. פעמים רבות ניהול משבר מסוג זה בצורה מקצועית ונכונה על ידי אדם חיצוני שאינו מונע מרגש ולא פועל אינסטקטיבית יכול לשנות את פני הדברים ולהפוך ביקורת שלילית למשהו חיובי, שיוציא את המותג בצורה אלגנטית וטובה.
בנוסף, לכל עסק או מותג כדאי לאסוף עדויות וביקורות חיוביות מקרב לקוחות מרוצים הן באתר האינטרנט והן ברשתות החברתיות, כך שביקורת שלילית מלקוח אחד נזעם לא תהיה בעלת משקל רב לצד שפע תגובות חיוביות ועדויות מלקוחות מרוצים.
- קניית עוקבים איכותיים באינסטגרם - 5 ביולי 2021
- פודקאסטים שיווק - 3 בינואר 2021
- הנגשת אתר אינטרנט - 22 ביוני 2020