בדומה לקידום אתרים אחסון אתרים הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך הארוך והמייגע הזה, עוד לפני הבנייה וקידום אנו נדרשים לבחור חברה לאחסון אתרים שתדע בידיוק את הצרכים שלנו, בייחוד כאשר אנו מקדמים את האתר בצורה רצינית ובכלל כאשר יש לנו תשתית גדולה שאנו נדרשים לאחסן אותה בצורה בטוחה ומתחת לרדאר של גוגל.
בעבר אנו ההינו צריכים לשכור עשרות אחסונים מחברות אחסון שונות במטרה לאחסן את תשתית האתרים שלנו מבלי שגוגל ישים לב למשהו חשוד, היום המצב כבר השתנה, היום ניתן לאחסן גודל של 20 אתרים מבלי לרכוש אחסונים ממספר חברות, מספיק חברת אחסון אחת ואנו מכוסים מכל הצדדים.
השלב הראשון – רכישת שרת ייעודי
השרת הראשוני עוד לפני הכל, הוא לרכוש שרת ייעודי אומנם המחיר יקר אך ניתן למצוא שרת כזה בסכום של 300-500 שקלים ולאחסן כמויות מטורפות של אתרים, ואף לחסוך בעלויות.
השלב השני – רכישת מספר כתובות אייפי
כעת אנו צריכים להבדיל בין קבוצות האתרים תוך כדאי דגש על ביטחונם אצל גוגל, למעשה שימוש בכתובות IP מרובות מאפשרת לנו לאחסן את האתרים באותו השרת בצורה ביטחונית יותר. במילים אחרות אנו מכוסים מפני עונשים אצל גוגל. גם עם גוגל תפסה חלק מן האתרים שלנו לא כל התשתית נפגעת מזה, וזה בעצם היתרון העצום בשימוש בכתובות אייפי מרובות.
השלב השלישי – שימוש בכתובות DNS שונות
השלב הזה הוא קריטי, גוגל מסוגלת לזהות תשתיות אתרים גם לפי DNS שלא שונה אחד מהשני, לכל מקרה ולביטחון האישי של האתרים שלנו מומלץ לחלק את האתרים לקבוצות מסוימות, כלומר ריסיילרים, שבכל ריסיילר יהיה DNS שונה \ אייפי שונה, וכן הלאה. ובכך לתת לגוגל לחשוב שהאתרים מאוחסנים על גבי מספר שרתים, בידיוק כפי שעשינו בעבר שרכשנו מספר שרתים ממספר חברות אחסון שונות.
קצת מספרים לפני הסיום
כעת זה נראה לכם אולי דבר שעלול להיגמר בסכומים גדולים ולא משתלמים כלל, אך בשביל זה נעשה את החשבון במטרה למנוע שאלות מיותרות מה כדאי והאם זה משתלם, נתחיל.
נניח שיש לנו 100 אתרים, ולכל 10 אתרים רכשנו שרת אחסון (ריסיילר עד 10 אתרים) שעולה 100 שקלים בחודש, נכפיל את הכמות הזאת ב- 10 והמחיר החודשי שיצא לנו הוא: 1,000 ש"ח לחודש.
לעומת זאת שרת ייעודי עולה בממוצע 400-500 שקלים לחודש ובו אפשר לאחסן 100 אתרים ומעלה, וכל זאת תלוי ברמת האתרים והתעבורה שלהם, אך בממוצע זה פחות או יותר כמות האתרים שניתן לאחסן. בשורה התחתונה חסכנו 500 שקלים בכל חודש, ובשנה חסכנו 6 אלף שקלים, שזה יפה מאוד. מלבד זאת אנו יכולים לעשות הכל במקום אחד. כלומר ניהול של 100 אתרים על גבי 10 ממשקים שונים יכול להיות ממש מתיש. גיבויים, תחזוקה, וכאלה…
אז עשו את החשבון שלכם האם משתלם לכם לרכוש 10 אחסונים, או פשוט לרכוש שרת ייעודי.
לאלה שיש להם פחות מ- 50 אתרים מאמר זה עשוי להיות לא רלוונטי.
מאמר זה נכתב בחסות Host Fast אחסון אתרים.
- קניית עוקבים איכותיים באינסטגרם - 5 ביולי 2021
- פודקאסטים שיווק - 3 בינואר 2021
- הנגשת אתר אינטרנט - 22 ביוני 2020